29.5.12

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ













ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
-2 ποτήρια νερό
-3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
-1 βανίλια
-1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
-άχνη ζάχαρη
-κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το νερό και την βανίλια σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου αλείφοντας τα 1-1 με λίγη μαργαρίνη.Απλώνουμε την κρέμα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν 
μέσα στο ταψί σαν φάκελο.Χαράζουμε την μπουγάτσα με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και ραντίζουμε την επιφάνεια με λιωμένη μαργαρίνη.ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου  μέχρι το φύλλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα.Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών