25.4.12

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κοτόπουλο 1700-2000 γρ. περίπου
-6 με 8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
-4 σκελίδες σκόρδο
-Χυμό από 1 λεμόνι
-1½ ποτήρι ελαιόλαδο
-½ ποτήρι μουστάρδα
-2 κ.γ. Ρίγανη
-Αλάτι
-2 κ. γ. mix για πουλερικά
-1½ ποτήρι νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες λίγο πιο μικρές από κυδωνάτες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, την μουστάρδα,το λεμόνι,το νερό,αλάτι,
ρίγανη και το mix μπαχαρικών.(Αν  θέλουμε προσθέτουμε και σπιτικό κύβο κότας,
αυτόν του ψυγείου, για περισσότερη νοστιμιά.Προσοχή στο αλάτι όμως,να μην 
ρίξετε πολύ).Το χτυπάμε με το μηχάνημα του φραπέ για να ομογενοποιηθεί.
Σε μία μεγάλη γάστρα απλώνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο,
ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου μέσα στο ταψί ανάμεσα στις πατάτες
και τα περιχύνουμε όλα με το μείγμα.Οι πατάτες θα πρέπει να καλύπτονται από το μείγμα.Ρίχνουμε λίγο ακόμα mix πάνω στο 
κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 
2 ώρες.Τσεκάρουμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες και ξεσκεπάζουμε την γάστρα για 
10-15 λεπτά να ξεροψηθούν όλα.


Η ίδια ακριβώς συνταγή γίνεται και με κατσικάκι!Λουκούμι!Buon appetito!




Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

2 σχόλια:

  1. επειδη αναφερεις οτι γινεται κ με κατσικακι πολυ νοστιμο, εγω σημερα που εχω αρνακι μπορω να το κανω ετσι οπως αναφερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Thanos και βέβαια μπορείς αλλά βάλε πιο λίγο ελαιόλαδο
      γιατί το αρνάκι έχει πιο πολύ λίπος από το κατσικάκι.Και ενίσχυσε λίγο
      τα μυρωδικά για να φυγή η έντονη μυρωδιά από το αρνάκι. Περιμένω σχόλια

      Διαγραφή

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών