ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
-1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπουτάκι ξεκοκαλισμένο(εγώ προτιμώ το
μπουτάκι)
-½ ποτήρι λάδι
-Χυμό από 1 λεμόνι
-1 κ.γ. μουστάρδα
-Αλάτι
-1 κ. γ. mix για πουλερικά
-100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
-100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano(που είναι και πιο φθηνό,
αλλά ίδια γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα και σε ένα άλλο
όλα τα υπόλοιπα υλικά.Αν θέλουμε χτυπάμε το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά
με το μηχανάκι του φραπέ για να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Βουτάμε τις μπουκιές στο μπολ με το υγρό μείγμα και μετά στο μπολ με την
φρυγανιά και την παρμεζάνα, έτσι ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές.
Απλώνουμε τις παναρισμένες κοτομπουκιές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μισή ώρα.
(θα χρειαστείτε 2 ταψιά τετράγωνα του φούρνου).
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κέτσαπ,μουστάρδα και όποια άλλη σως θέλετε.Buon appetito!
Προετοιμασία 30-45 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου