24.4.12

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΑΥΓΑ















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-500 γρ. σπαγγέτι
-1 κουτ. του γλυκού αλάτι
-2 κρόκους αυγών
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-120 γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
-παρμεζάνα τριμμένη για το μαγείρεμα και
για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε 
το αλάτι και τα σπαγγέτι ανακατεύουμε μια φορά 
και τα αφήνουμε να βράσουν όσο λέει η συσκευασία
μέχρι να γίνουν al dente.Τα σουρώνουμε χωρίς να 
τους ρίξουμε κρύο νερό για να μη φύγει το άμυλο
 και να μπορεί να  κολλήσει η σάλτσα.
(αυτή τη λεπτομέρεια δεν πρέπει να την ξεχνάτε όταν 
σουρώνεται μακαρόνια γενικά). Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο
προσθέτουμε το σπαγγέτι και τους κρόκους από τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε 100 γρ παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως ριχνοτας παρμεζάνα αν θέλουμε 
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Buon appetito!!


Προετοιμασία 10 λεπτά


Μαγείρεμα 15 λεπτά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών