20.4.12

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ













Υλικά για 4-6 άτομα
- 500 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
- 2 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά) η μισό κουταλάκι μπουκοβο
- 400 γραμ ντοματακια ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 δαφνοφυλα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια κρασί λευκό
- αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμενο (όσο  θέλετε)


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα
με λίγο ελαιόλαδο. προσθέτουμε τις πιπεριές και
ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο
και σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα και
το πελτέ (αραιωμένο με λίγο νερό)
το υπόλοιπο ελαιόλαδο , αλάτι τη δάφνη και το δυόσμο
βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου σε χαμηλή
θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
και να δέση η σάλτσα. πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό
και σερβίρουμε. Buon appetito!!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 Λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 Λεπτά


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

1 σχόλιο:

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών