27.4.12

ΣΠΑΓΓΕΤΙ AMATRΙΤSIANA















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-500 γραμ. σπαγγέτι
-100 γραμ. μπέικoν
-½ κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 πιπερiτσα καυτερή ψιλοκομμένη
-1 κρεμμύδι μικρο ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα κανονική κομμένη σε κύβους
-20 ml κρασί λευκό
-250 ml χυμό ντομάτας
-τριμμένη παρμεζάνα
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό το σπαγγέτι
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να 
γίνει al dente (περίπου 7-8 λεπτά). Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο
τη πιπερίτσα με το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα 
να βράσει για λίγο. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μαζί με 30 γραμ. 
παρμεζάνα. Αυτό ήταν σερβίρουμε το σπαγγέτι ζεστό με τριμμένη
παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Buon appetito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών