ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 συναγρίδα 1½ κιλό περίπου ( με τα λέπια του)
-1 κλαράκι δενδρολίβανο η κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας
-1 κιλό αλάτι χοντρό
-λίγο νερό
-1 λεμόνι
-1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λέπια από το ψάρι και το ραντίζουμε εσωτερικά με το λεμόνι .
Βάζουμε το σκόρδο στο εσωτερικό του ψαριού και ραντίζουμε το αλάτι με λίγο νερό.
Στρώνουμε το 1/4 από το αλάτι σε ένα ταψί που χωράει το ψάρι και το τοποθετούμε
επάνω στο αλάτι. βάζουμε τα μυρωδικά στο πλάι και "χτίζουμε" με
το υπόλοιπο αλάτι το ψάρι έτσι ώστε να το αγκαλιάσει και να μην αφήσει κενά.
Ψήνουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 45-50 λεπτά
η μέχρι να ροδίσει το αλάτι. Αναφέρουμε το αλάτι (φεύγουν μαζί και τα λέπια) και σερβίρουμε
με λαδολέμονο. Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου