ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1½ κιλό μοσχάρι χωρίς λίπος κομμένο σε μερίδες
-1½ κιλό κρεμμυδάκια (κοκκάρια) καθαρισμένα
-½ κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
-½ κούπα ελαιόλαδο
-1 κουτ. της σούπας πελτέ διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
-2 κουτ της σούπας ξύδι
-1 ξυλαράκι κανελλα
-3-4 γαρίφαλα
-4-5 κόκκους μπαχάρι
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το μοσχάρι απ' ολες τις πλευρές Οταν το μοσχάρι είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κοκκάρια τα μπαχαρικά το πελτέ το ξύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό τουλάχιστον για 3 ώρες μέχρι μα μελώσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό να μη μείνει χωρίς υγρά.Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου