8.9.12

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ











ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

-1 κιλό μανιτάρια φρέσκα οτι βρείτε
-30 γραμ μανιτάρια ξερά
-κρεμμύδι κανονικό ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/3 κούπας ελαιόλαδο
-1κουτ. του γλυκού κύμινο
-1 κουτ. του γλυκού αλάτι
-1/4 κούπα γλυκό κρασί λευκό
- χυμό από μισό λεμόνι
-2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ξερά μανιτάρια σε ½ φλιτσανι ζεστό νερό για 
20 ' λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πλένουμε και κόβουμε 
τα μεγάλα μανιτάρια σε κομμάτια.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο 
μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κύμινο και το αλάτι ανακατεύοντας.
Αφού έχουμε στραγγίξει τα ξερά μανιτάρια (το νερό το κρατάμε στην άκρη)
τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε μεσα
και τα φρέσκα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να 
μαλακώνουν.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό από τα μανιτάρια και το κρασί ανακατεύουμε και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά αλλά να είναι al dente.
Σερβίρουμε κατευθείαν απο το τηγάνι ρίχνοντας 
λεμόνι και τον μαϊντανό.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών