ΥΛΙΚΑ για 5-6 άτομα
-500 γραμ σπαγγέτι
-1 φλιτζ. του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα ξασπρισμένα
-1 φλιτζ. του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-1-2 σκελίδες σκόρδο
-1φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-2-3 κουτ. της σούπας νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα multi χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε μέσα τη κεφαλογραβιέρα, το δυόσμο, και το σκόρδο
και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά
ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το νερό. Συνεχίζουμε το χτύπημα
μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Κατά τη διάρκεια
του χτυπήματος σταματάμε και δοκιμάζουμε το μείγμα και αν
χρειάζεται ρίχνουμε αλάτι η λίγο ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βρίζουμε το
σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.τα σουρώνουμε
και τα ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε και 5-6 κουταλιές
της σούπας πέστο δυόσμου ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου