19.5.12

ΑΦΡΑΤΟΙ ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος & χοιρινός
-250 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο (μονό ψίχα)
-1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο περασμένο στο τριφτή
-1 αυγό
-½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-½ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. της σούπας ξύδι
-αλάτι & πιπέρι
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-ελαιόλαδο για το τηγάνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μουλιάζουμε  το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στύβουμε 
για να φύγουν τα νερά.Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά 
με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για να αφρατέψουν. Αν ο
κιμάς είναι σφιχτός προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό και 
συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη 
και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο
(αν έχουμε χρόνο τον αφήνουμε και πιο πολλή ώρα) για να 
ενωθούν τα αρώματα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες 
και τα πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες
και τους τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.Σε ενα τηγάνι
ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες στην αρχή σε δυνατή φωτιά και από 
τις δυο πλευρές μέχρι να πιάσουν κρούστα και στη συνέχεια
σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν εσωτερικά Όταν είναι έτοιμοι
τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους 
τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια
Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς αλλά και κρύοι τρώγονται μια χαρά 
Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών