27.4.12

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ









ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-500 γραμ. κιμά απο μοσχάρι
-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερά ψιλοκομμένο
-50 ml κρασί γλυκό (μαυροδάφνη)
-1 πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 πιπεριά καυτερή
-1 δαφνόφυλλο
-3 κόκκους μπαχάρι
-1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
-2 κουτ. της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-10 ψωμάκια μικρά στρογγυλά η μπριός
-λίγο γάλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-500 ml γάλα
-100 γραμ. βούτυρο
-60 γραμ. αλεύρι
-100 γραμ. τυρί τριμμένο (πεκορίνο)
-φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-αλάτι & πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά ρίχνουμε
το κιμά και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε και 
τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και
αφήνουμε το κιμά να σιγοβράζει μέχρι να μείνει
με το λάδι του. Παίρνουμε τα ψωμάκια τους 
βγάζουμε όλη τη ψίχα και τα βουτάμε στιγμιαία στο
γάλα. Τα βάζουμε σε ενα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα


Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (αν δεν έχουμε χρόνο χρησιμοποιούμε 
έτοιμη μπεσαμέλ). Βράζουμε το γάλα και το διατηρούμε ζεστό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και όταν λιώσει 
προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και όταν  
πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας 
ζωηρά  μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 
μοσχοκάρυδο και το τυρί ανακατεύοντας τη σάλτσα
μέχρι να γίνει βελούδινη.


Γεμίζουμε  τα ψωμάκια στα 2/3 και βάζουμε μια κουταλιά 
μπεσαμελ. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180° βαθμούς.Buon appetito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών