11.8.16

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ












Υλικά για 4 άτομα

-4 μπούτια κοτόπουλου

-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 ποτηράκι κρασί λευκό Μοσχοφίλερο

-400 γρ. φρέσκια ντομάτα

-400 γρ. κολοκυθάκια μικρά ή κομμένα στα τρία

-ηλιέλαιο για τα κολοκυθάκια

-1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμενο

- ξυλο κανέλλα


Eκτέλεση

 Σε φαρδιά κατσαρόλα αφού έχει κάψει καλά το ελαιόλαδο και έχουμε στεγνώσει το κοτόπουλο το βάζουμε στη κατσαρόλα να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές,Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν ανεβάζουμε θερμοκρασία σβήνουμε με  κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 40-50 λεπτά. Έχουμε σοτάρει με το ηλιέλαιο σε τηγάνι τα κολοκυθάκια ώσπου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, ρίχνουμε τον δυόσμο αφήνουμε  3-4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. σερβίρουμε με φέτα και κρασί κρύο Μοσχοφίλερο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών