10.8.16

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
















Υλικά για 4 άτομα
-1 κιλό φιλέτο στήθος η μπουτάκια κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-1/2 κουπα ελαιόλαδο 
-250 γρ. κάσιους ανάλατα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
-400 γρ. μπρόκολο 
-1 λεμόνι τον χυμό του
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάτα-1/2 κούπα σόγια σος
-2 κουτ. σούπας μέλι
- μείγμα  μπαχαρικών
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα-1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-1/2 κούπα σόγια σος
-1 κούπα ζωμό κότας

Eκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια το πασπαλίζουμε με με το κορν φλάουρ,το βάζουμε σε ένα μπολ και του ρίχνουμε τα υλικά της μαινάδας  και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή- μια ώρα.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κάσιους  με μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5- 7 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο  βγάζουμε το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχει μείνει και τσιγαρίζουμε  το κοτόπουλο (αφού το έχουμε στεγνώσει καλά) για 15-20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα κάσιους, το μπρόκολο,και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με  τον χυμό του λεμονιού.  Σε ενα μπολάκι ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας, και αφού τα ανακατέψουμε περιχύνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο. 
Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών