7.10.12

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια 3 εκ
-1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομμάτια 3 εκ
-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κομμάτια 3 εκ
-2 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ
- ελαιόλαδο
-2 κουτ. της σούπας mix μπαχαρικών για κοτόπουλο

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

-200 γραμ. κους κους
-1 λαιμ (το χυμό του)
-200 ml ζωμό κοτόπουλο
-2 τσιμπιές σαφράν
-½ αγγούρι ψιλοκομμένο
-2 ντοματίνια ψιλοκομμένα
-2 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο και το mix μπαχαρικών ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μεμβρανη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Οταν είναι έτοιμα τα περνάμε
 σε καλαμάκια εναλλάξ με της πιπεριές και το κρεμμύδι και τα ψήνουμε σε σχαρένιο τηγάνι για 5-6
λεπτά περίπου απο όλες τις πλευρές.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το κους κους το αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το λαιμ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το ζωμό και μουλιάζουμε το σαφράν περιχύνουμε το κους κους και το σκεπάζουμε με
μεμβράνη. Το αφήνουμε 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κόλιαντρο  και το κρεμμυδάκια ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε. Buon appetito!!


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών