10.5.12

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ













ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα


-8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους ή χωρίς
-250γρ. φιλέτο τόνου ή μπακαλιάρου σε μεγάλες μπουκιές
-250γρ. φιλέτο ξιφία ή σολωμού σε μεγάλες μπουκιές
-250γρ. μικρά καλαμαράκια
-1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
-χυμός από 1 λεμόνι
-2 κουτ.σούπας ούζο
-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-1 κ.γ.ρίγανη
-αλάτι,πιπέρι


Για συνοδεία
-4 αραβικές πίτες
-1 κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20-30 λεπτά.
Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια,τα βρέχουμε και περνάμε εναλλάξ τα θαλασσινά.
Τις γαρίδες τις περνάμε διπλωμένες για να μην ανοίξουν.
Αν έχουμε μπάρμπεκιου,ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από όλες τις μεριές,φροντίζοντας να τα αλείφουμε με την μαρινάδα όσο ψήνονται.
Αν δεν έχουμε μπάρμπεκιου,στην κουζίνα ζεσταίνουμε καλά ένα σχαρένιο τηγάνι ή ένα μεγάλο αντικολλητικό.Μόλις κάψει το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και χρόνους με το μπάρμπεκιου.Μόλις βγάλουμε τα σουβλάκια, βάζουμε τις πίτες να ζεσταθούν κομμένες στην μέση ή σε τέταρτα.Σερβίρουμε με τα συνοδευτικά τους.Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Προτάσεις για σος
1.Χτυπάμε στο μπλέντερ ½ φλιτζ.ελαιόλαδο,χυμό από 1 λεμόνι,1 κ.γ. μουστάρδα,αλάτι,πιπέρι,1 κ.γ.θυμάρι.
2.Χτυπάμε στο μπλέντερ 3/4 φλιτζ.ελαιόλαδο,½ ματσάκι μαϊντανό,χυμό από 1 λεμόνι,1 κ.γ.μπαλσάμικο,αλάτι,πιπέρι.
Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών