28.4.12

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-500 γραμ γαύρο, φρέσκο
-αλάτι
-ξύδι από λευκό κρασί

ΜΑΡΙΝΑΔΑ
-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-1 κουτ. του γλυκού κόκκους απο mix πιπεριών
-1 δαφνόφυλλο
-μυρωδικά της αρεσκείας μας άμα θέλουμε (ρίγανη, καυτερή πιπεριά κ.α)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε το γαύρο στο επάνω μέρος
και τραβάμε το κεφάλι μαζί με τα εντόσθια και το κόκκαλο.
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ξεπλένουμε τα φιλέτα καλά
και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ σε στρώσεις και τα αλατίζουμε.
Αλατίζουμε σε κάθε στρώση μέχρι να τελειωνόσουν τα φιλέτα.
Ρίχνουμε το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα και λίγο ποιο πάνω.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα. Τους βγάζουμε από το ψυγείο
τους ξεπλένουμε λίγο και τους βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας 
σκουπίζοντας τους καλά. Τους βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι 
ρίχνουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο και καλύπτουμε το γαύρο με
ελαιόλαδο. Αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον.
Συνοδεύετε με ούζο. Buon appetito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών